Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.10.2007 г.
Няма данни за опит за атентат срещу Любиша Георгиевски
Децата масово бягат от вкъщи
Няма данни за опит за атентат срещу Любиша Георгиевски
Любомира ПЕЛОВА
   Няма абсолютно никакви данни за опит за атентат срещу председателя на Народното събрание на Република Македония Любиша Георгиевски. Пътният инцидент, станал на 4 октомври в района на радомирското село Прибой е станал в резултат на движение с несъобразена с пътните условия скорост и рисково изпреварване, предприето от 38-годишния Горан Стойновски - македонски гражданин, който пребивава постоянно в България. Виждайки движещия се срещу него кортеж, при опита да изпреварване той е загубил контрол над управлението над колата си "Опел Вектра", ударил се е в идващия срещу него автомобил на НСО, завъртял и се ударил в бронирания автомобил на председателя на Народното събрание на Република Македония Любиша Георгиевски. Последвал е още един удар с лекия автомобил "Опел Астра" на кюсетндилеца Хаджийски" и с втора кола на НСО.
По случая е започнато дознание по чл. 343, ал. 1, б. "б", пр. ІІ, вр. Чл. 342, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание "Лишаване от свобода" до три години или пробация, съобщи говорителят на Областна прокуратура - Перник Михаил Алексов. При нелепия инцидент бяха нанесени материални щети на част от автомобилите от кортежа, но членовете на македонската делегация и екипа за охрана от НСО останаха невредими.
Пострадаха 38-годишният Горан Стойновски - водачът, чиито автомобил "Опел Вектра" причини пътно-транспортния инцидент при неправилна маневра за изпреварване и водачът на движещия се след него автомобил "Опел Астра" Радослав Хаджийски от Кюстендил.
Дежурна следствено-оперативна група на РПУ-Радомир е извършила оглед на местопроизшествието. В разследването са участвали и районният прокурор на Районна прокуратура гр. Радомир и прокурор при Районна прокуратура гр. Радомир, който е бивш следовател. С оглед на участието в инцидента на автомобили от Национална служба за охрана е уведомена и Софийска военно-окръжна прокуратура. При извършване на първоначалните следствени действия е присъствал и прокурор при Военно-окръжна прокуратура - гр. София.
Още на мястото на ПТП-то, на водачите на всички автомобили участвали във верижната катастрофа са направени проби за употреба на алкохол с "Дрегер", които са се оказали отрицателни. Взета им е и кръвна проба за изследване за употреба на алкохол и наркотични вещества.
Извършен е оглед на всеки един от пострадалите автомобили от вещо лице, във връзка с назначена по делото съдебно-оценителна експертиза.
Ще бъде направена и съдебно-автотехническа експертиза, с оглед установяване на причините за инцидента край с. Прибой.
На Хаджийски и Стойновски ще бъдат направени съдебно-медицински експертизи, за да се установят нараняванията им. Пред съдия още вечерта в деня на катастрофата са разпитани свидетели на инцидента. Делото е взето на специален отчет от Областна прокуратура - Перник, съобщи говорителят на обвинението прокурор Михаил Алексов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система