Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.09.2007 г.
Перничани ще знаят повече за всички административни услуги
Млада пернишка художничка ще учи архитектура във Виена
Перничани ще знаят повече за всички административни услуги
Савина АНГЕЛОВА
   Проекта "Перник напред" представи вчера кметът на Община Перник Антоанета Георгиева в Центъра за информационно и административно обслужване, намиращ се в сградата на Общината.
"Перник напред " е свързан с информирането на гражданите в Перник за всички административни услуги, които извършва и предоставя Общината. Проектът е по програмата "Логоийст" и се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на външните работи на Холандия. Инициатори в програмата, по която се реализира проектът, е холандската Община Дютинхем, като в нея участва също и чешката и Община Пардубице. Проектът стартира в края на миналата година. Работните групи подробно са запознати с услугите, които предоставя Община Перник и като административно обслужване, и като допълнителна информация, която може да е полезна на перничани в различни сфери. Резултат на това е не само запознаването с това как се обслужват гражданите в другите европейски страни, но и с дооборудване на центъра. Във връзка с проекта са подготвени шест нови информационн брошури, някои от които за социалните дейности, гражданското състояние и търговията в Общината. Изработени са и документи за проследяване на работата и качеството на центъра. Освен брошурите в Центъра за информационно и административно обслужване гражданите могат да намерят и вестник, който представя проекта и неговата цел, както и по- интересните неща случили се през изминалата година в града ни и предстоящите такива.
"Преди време ние открихме обновения Общински информационен център. Оборудвахме го със съвременна техника, но продължихме да работим активно по задачата административното обслужване на перничани да бъде подобрявано непрекъснато", каза кметът на Перник. "Това ще докаже още веднъж на всички ни, че гражданинът в Община Перник идвайки да получи необходимата информация не е молител, а заявител на това Общината да свърши своята работа", допълни още Георгиева.
Приятно изненадани от работата, която е свършена досега в Перник, са останали и партньорите по проекта. "Усилията, които ние полагаме ги убеди, че това, което ние искаме и правим във връзка с качеството на административното обслужване на гражданите, не са празни думи, а реално постигнати по-високи нива", обобщи Антоанета Георгиева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система