Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.08.2007 г.
Хлапета бягат от социално заведение в Дупница, хващат ги на Е-79 край Перник
Кварталните кметства останаха, за изборите в тях не се знае
Хлапета бягат от социално заведение в Дупница, хващат ги на Е-79 край Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Четири хлапета, избягали от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Дупница, са прибрали завчера полицаи от пернишкото 2-ро Районно полицейско управление.
Момчетата били открити на главен път Е-79 край града. Децата се опитвали да стигнат на "стоп" до столицата. Пред полицаите те признали, че са избягали от социалното заведение в Дупница.
Бегълците са били приютени временно в Дома за настаняване на деца в риск в пернишкия квартал "Калкас". Директорката на институцията Генка Груева сподели, че става дума за момчета на възраст между 13 и 14 години. Те са открити привечер в сряда от органите на магистралата и са предадени на дома в Калкас с искане за временна полицейска закрила. Веднага е било уведомено и РПУ-то в Дупница и вчера на обяд децата с протокол са предадени на тамошни полицейски служители, пристигнали в Перник, за да приберат четиримата малки бегълци
Пред Генка Груева и специалистите от пернишката социална институция хлапетата най-напред заявили, че са нарушили реда в дупнишкия Дом и уплашени, побягнали към столицата, за да се спасят от грозящото ги наказание за простъпките. В процеса на разговорите обаче момчетата споделили, че всъщност не издържали на обстановката и по думите им, на мърлотията в дупнишкия Дом за деца, лишени от родителски грижи. От разговорите с тях, наблюдавайки и поведението и маниерите им, останах с впечатлението, че тези момчета са получавали храна и покрив над главите си и нищо повече. Трябва много да се работи с тях , за да могат те вбъдеще да се социализират в обществото като пълноценни граждани, сподели откровено притесненията си директорката на пернишкия Дом за настаняване на деца в риск Генка Груева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система