Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.08.2007 г.
А.Найденов: Исканият импийчмънт на Г. Първанов няма да мине
Наркодилър, въоръжен с два газови пистолета, гърми в дискотека
А.Найденов: Исканият импийчмънт на Г. Първанов няма да мине
Юлия КУЛИНСКА
   Събирането на подписи с искането на оставката на президента Георги Първанов от представители на дясни политически формации е всъщност политическа инициатива, която няма никъкав шанс да се материализира и която очевидно няма да срещне сериозна обществена и политическа подкрепа, каза членът на ИБ на ВС на БСП и говорител на партията Ангел Найденов. Това е инициатива, която за част от десницата компенсира отсъствието на сериозни политически идеи и очевдината им безпомощност в чисто партиен и парламентарен план. На нея се гледа като на евентуална основа за консолидация на десницата с оглед на предстоящите местни избори, каза още Ангел Найденов.
Десни политически сили поискаха отстраняване на президента Георги Първанов от длъжност и в момента тече процедура по набиране на подписи за започване на процедурата. Инициативата е на граждански и неправителствени организации. Причините за искането са три по два повода - държавна измяна и нарушаване на Конституцията. Президентът Георги Първанов се опита да скрие истината, че е принадлежал към бившата Държавна сигурност. Това може и да се разбира от някои хора, но не се разбира от нас и от неправителствените организации, които поискаха отстраняването на президента, са мотивите на десните партии. На второ място се посочва, че самият факт, че държавният глава е бил съпричастен на Държавна сигурност, не може да бъде обединителен, а напротив - разделя обществото. Третата причина, поради която се иска отстраняване от длъжност на президента, е това, че бидейки агент на Държавна сигурност, по думите на тъмносиния депутат Нено Димов, означава, че е зависим.
За да бъде отстранен висш държавен служител от поста си по Конституция са необходими 60 подписа от народни представители. След като те бъдат събрани се повдига обвинение, което влиза в Народното събрание под формата на проекторешение. След дебатите, които ще се проведат, е нужно 160 народни представители да подкрепят проекторешението, за да бъде то внесено в Конституционния съд и той да вземе решение по въпроса. Към този момент са се подписали освен Нено Димов, и Мартин Димитров и Иван Сотиров от СДС, както и Деница Гаджева от "Атака". Според Ангел Найденов до дебати в Парламента нямало да се стигне, защото не било възможно да се съберат нужните подписи.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система