Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.07.2007 г.
Повече "полегнали полицаи" искат младите от ОМС
Кърлежи ни нападат, има ги и по площадите
Повече "полегнали полицаи" искат младите от ОМС
Юлия КУЛИНСКА
   Ограничителите на скоростта или т.н "полегнали полицаи", според членовете на Общинския младежки съвет, трябва да бъдат поставени пред всички училища и детски градини на територията на общината. Такива съоръжения трябва да има в централната градска част, както и на местата с най-голям брой констатирани нарушения за превишена скорост. Някои от "полегналите полицаи" са амортизирани и полуразрушени и автомобилите, преминаващи през тях не намаляват скоростта. Подобен е случаят пред хипермаркет "Кауфлан", където след пускането в експлоатация на магазина, броят на пешеходците се увеличава и опасността от инциденти е реална.
Неправомерното паркиране е сред основните фактори за част от по-леките ПТП-та, но и за по-тежки с участието на пешеходци, казват младите перничани. Този проблем е най-силно изразен в централната градска част и особено на ул. "Кракра", където понякога е почти невъзможно разминаването на две коли и също се препречва пътя на пешеходците по пътното платно и вече има произшествия както с хора, пресичащи улицата, така и с велодипедисти.
Липсата на пътни знаци и указателни табели, както и състоянието, в което се намират някои от тях е тревожно в няколко района на кварталите "Ив. Пашов" и "Църква", на изходните и входните артерии на града ни. Умишлено се крадат и капаците на шахтите по пътищата с цел тяхната продажба. Най-тревожно е състоянието в кв. "Караманица", подстъпите към кв. "Калкас", както и по протежението на бул. "Юрий Гагарин". Членовете на Общинския младежки съвет считат, че това вредно явление може да са намали чрез засилване на контрола върху пунктовете за преработка на вторични материали. Своите наблюдения и констатации младите перничани са предоставили на вниманието на областната и общинската управа и на ОблД "Полиция".
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система