Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.07.2007 г.
Полицаите: Ние винаги ще побеждаваме в битката между доброто и злото
"Кауфланд" стъпи вчера в Перник, вече посрещна първите си клиенти
Полицаите: Ние винаги ще побеждаваме в битката между доброто и злото
Любомира ПЕЛОВА
   29 офицери и служители на Областната дирекция на полицията в Перник Регионалната служба за противопожарна и аварийна безопасност и защита на населението бяха отличени вчера за проявен висок професионализъм в работата си. Сред гостите на празника вчера бяха областният управител Иван Димитров, народните представители Татяна Калканова и Росица Янакиева, председателят на Окръжния съд Петър Михайлов, окръжният прокурор Радка Петрова, кметове на общини от региона.
Зам.-министърът на вътрешните работи Цонко Киров поздрави пернишките полицаи от името на министър Румен Петков и награди служители от Областна дирекция "Полиция" и Областна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението".
Създадено преди 128 години, МВР е част от устоите на новата българска държавност. Днес работата на полицая е свързана не само с опазването на реда и законността , но и с вече новите, специфични предизвикателства, пред които е изправена България след приемането й в Европейския съюз. Още повече, че от ефективната работа на органите на реда зависи и ефективната защита на външните граници на Евросъюза, припомни зам.-министър Киров.
Скъпи служители, изказвам своята благодарност за неуморния труд, запредолените трудности, за вашата всеотдайност. Чрез вас изказвам благодарност и на вашите семейства за проявеното разбиране и търпимост към динамиката на вашето ежедневие, необходимото отдаване на службата, което понякога е в техен ущърб, се казва в поздравителния адрес на вътрешния министър Румен Петков, прочетен на вчерашното тържествено събрание послучай професионалния празник на МВР - служителите.
За безукорно поведение и постигнати трайни резултати, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения с почетен знак на МВР - втора степен бе награден комисар Димитър Шереметев.
Същото отличие послучай професионалния празник на МВР - 5-ти юли, бе награден и главен полицай Росен Борисов.
За проявен висок професионализъм, оперативно майсторство и ефективна организация при провеждане на специализирани полицейски операции, в резултат на които бяха задържани 15 членове на организирани престъпни групи и неутрализирана дейността им по трафика на наркотици на територията на областа, бе награден инспектор Димитър Александров Димитров - разузнавач VІ-та степен към ОДП с огнестрелно оръжие - пистолет.
За проявена инициативност и постигнати професионални успехи бяха наградени с благодарност и допълнителен платен отпуск от 5 работни дни Славчо Стоянов - старши пожарникар.
Наградите на МВР-министъра са персонални, но те са признание и за всички вас, поздравявайки пернишките огнеборци и служители на реда, припомни зам.-министър Киров.
Още 29 служители на реда и огнеборци бяха наградени от ръководството на областните дирекции на полицията и на противохпожарната защита.
Искрени думи на благодарност за всеотдайния труд и професионализъм отправиха към МВР - служителите и областният управител на Перник Иван Димитров, народните представители Росица Янакиева, Татяна Калканова .
Благодаря на всички настоящи и бивши колеги за утвърждаване на МВР като институция, като един от най-важните стожери на законността в държавата. Тази година обаче е по-различна - защото ние отбелязваме професионалния си празник за пръв път като служба, която е пълноправен член на европейските подобни структури. Твърдо вярвам, че и вбъдеще МВР ще бъде онзи фактор, който ще допринесе в България да се наложат европейските принципи на поведение по отношение на обществената сигурност и ред. Аз отговорно заявявам, че за кратък срок в Перник вече има добри резултати в битката с престъпността. Но те са резултат и от добрата ни съвместна работа с областния управител Иван Димитров, с депутатите, които ни памагат за реализиране на идеите,свързани с новите промени по отношение на структура, щат и финансова обезпеченост на ОДП, за което им благодаря. Благодаря и на представителите на местната власт, на съда и прокуратурата, на журналистите, в чието лице виждам сериозен партньор в битката за спокойни дни и нощи. И най-вече - благодаря на всички колеги, които дават всичко от себе си, понякога в ущърб и на семействата си, в трудната битка между доброто и злото, заяви комисар Шереметев на празника вчера.
С отличните резултати, постигнати от тях през първите 6 месеца на 2007
година, които са сред най-високите по отношение на разкриваемостта - 54 на сто, спрямо последните четири години. Той припомни че от началото на годината пернишките антимафиоти разбиха две от най-големите наркобанди в Югозапада. Петнадесет от арестуваните вече чакат съдебни процеси.
Сред гостите на празника вчера бяха и малчуганите от първия випуск на Детската полицейска академия в Радомир, които от септември вече ще бъдат второкурсници. Те бяха "въоръжени" със стоп-палките, с които в края на учебната година регулираха движението около учебните заведения в Радомир. Бъдещите полицаи пожелаха на батковците -колеги спорна работа в битката за опазване на обществения ред, за да е спокойно детството им.
Директорът на Областната дирекция на полицията в Перник Димитър Шереметев припомни, че без наложените през последните месеци тесни взаимоотношения между полицията и представителите на прокуратурата и областната управа добрите резултати биха били немислими.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система