Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.06.2007 г.
Перник има шанс да се включи в 16 индустриални зони за финансиране
Рокади на маси, магазини и търговци тръгват със заповед на кмета от 18-ти
Перник има шанс да се включи в 16 индустриални зони за финансиране
Юлия КУЛИНСКА
   Изпълнителната агенция по програма ФАР към Министерството на регионалното развитие и благоустройството съвместно с Министерството на икономиката и енергетиката набира предложения за участие в проект "Развитие на индустриалните зони". Проектът ще се реализира в две фази. Пернишка област може да кандидаства и д получи финансова инжекция.
Първата фаза е по финансов меморандум 2005 и по нея се предвижда финансиране на стойност 1 млн. евро по програма ФАР. Втората фаза на проекта ще се финансира по финансов меморандум 2006 в периода 2007-2009 г. и е на обща стойност 18 млн. евро, от които 13.5 млн. евро са средства по програма ФАР и 4.5 млн. евро - национално съфинансиране. За строителство във втората фаза са предвидени 13.5 млн. евро, за техническа помощ и подготовка на проекти и тръжни досиета за 16-те зони - 3.2 млн. евро, а за строителния надзор - 1.3 млн. евро.
По проекта ще се предостави техническа и финансова подкрепа за развитието на не по-малко от 16 индустриални зони, които ще могат да бъдат изградени със средства по оперативната програма "Регионално развитие" или да се представят пред потенциални инвеститори.
Поканата за кандидатстване е адресирана до областните управители, които трябва да изискат информация от кметовете на съответните общини на територията на областта.
Предложенията трябва да се представят до 18 юли. Очаква се изборът на консултант да завърши в края на юли, а договорът да бъде подписан през август.
Проектът по финансов меморандум 2005 ще бъде изпълнен в два етапа. Първият включва проучване за развитието на индустриалните зони в България, както и избор на терени, в които ще бъдат предприети инфраструктурни дейности. Ще бъде направен подробен опис, ще се създаде база данни на местата за индустриални зони и техните профили.
Във втория етап от първия проект ще се проведе обучение на управителните съвети и екипи, които ще бъдат отговорни за управлението на индустриалните зони в съответния регион.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система